Ние им помагаме на светот расте од 1983 година

ветер соларни хибриден систем за домашни и комерцијални

图片 2Според многу експерти за обновлива енергија, мала "хибрид" електричен систем, кои ги комбинира ветерот и сончевата енергија (фотоволтаични) технологија нуди неколку предности во однос на една или system.In голем дел од местата, брзината на ветерот се ниски во текот на летото, кога сонцето сјае најпаметните и најдолго. Ветерот е силна во зима, кога помалку сончева светлина е достапен. Бидејќи врвот оперативен пати за ветер и соларни системи се појави во различни периоди од денот и годината, хибридни системи се со поголема веројатност да се произведе енергија кога ви треба.

Системот вклучува:

1. PV Array: Голем број на PV панели поврзани во серија и / или паралелно давање на излез DC од зрачење инцидентот. Ориентација и навалување на овие панели се важни параметри дизајн, како и засенчување од околните опструкции.
2. турбини на ветер: Ова е инсталиран на врвот на една висока кула, собира кинетичката енергија од ветер и ја претвора во електрична енергија која е компатибилна со електричниот систем на домот.
3. хибриден контролор: контрола на батерија банка полнење и празнење разумни и безбедност.
4. Банката на батеријата: може да биде една батерија или повеќе батерии поврзани заедно за да се создаде основа еден голем батерија на потребниот напон и засилувач-час капацитет. На некој начин, конфигурација на батеријата и капацитет се најважната одлука електрична енергија да се направи, и мудар избор може да гарантира стабилно снабдување на електрична енергија, како и систем кој е едноставен за ракување и одржување.
5. Инвертер: А моќ конвертор кој ° ± инверзната на DC моќност од панели во струја.
6. Носивост: Ставови за мрежа поврзани уреди во зградата кои се хранат од инвертер (AC товари), или од банка ја батеријата (DC товари).

图片 3WhatsApp Online Chat !