Ние им помагаме на светот расте од 1983 година

Соларни PV систем

Соларни PV систем вклучува различни компоненти кои треба да бидат избрани според вашиот тип на систем, сајт локација и апликации. Главните компоненти за соларни PV систем се соларни задолжен контролор, инверторот, батерија, помошни извори на енергија и носивост (апарати).

PV модул - ја конвертира сончевата светлина во еднонасочна струја.

Соларни задолжен контролор - регулира напон и струја доаѓа од PV панели ќе батеријата и го спречува overcharging на батеријата и го продолжува животниот век на батеријата.

Инвертер - претвора DC излез на PV панели или турбина на ветер во чиста наизменична струја за наизменична струја апарати или хранат назад во мрежа line.Battery - продавници енергија за снабдување на електрични апарати кога постои demand.Load - е електрични уреди кои се поврзани на соларната PV систем, како што се светла, радио, телевизија, компјутер, фрижидер, итн

Помошни извори на енергија - е дизел генератор или други обновливи извори на енергија.

систем 01WhatsApp Online Chat !