Ние им помагаме на светот расте од 1983 година

Индустриски и трговски систем за соларна енергија

9 (1)

 

Индустриски и комерцијални соларна енергија систем се состои од соларни панели, контролорот систем и инвертер. Соларен панел ќе произведува DC (еднонасочна струја) на електрична енергија, а тоа електричната енергија ќе се кандидира иако конверторот и инверторот за производство на AC (наизменична струја) на електрична енергија. Тогаш оваа енергија се кандидира во наизменична струја панел назад кон комуналните претпријатија моќ мрежа. Како на-мрежа соларни енергетски систем ужива предностите на батеријата-слободни и ниска цена, ова може да се направи работата на системот за животот на подолго. Таа, исто така може да се далечински мониторинг за време на работа. Тоа е да стане главната струја во производство на соларна енергија. Системот носи корист на намалување на загадувањето, зачувување на енергијата и заштита на животната средина, од кои сите се направи извонреден општествени вредности. 

систем 02图片 1WhatsApp Online Chat !